Winterweer: alleen in onze provincie weinig problemen op de weg

Redactie KW

Het hele land ligt zo goed als lam door hevige sneeuwval, en bevroren wegen. Strooidiensten kampen met een tekort aan zout, op de meeste plaatsen is er in het beste geval één rijstrook of één deel van de weg bruikbaar. Maar niet zo in onze provincie. West-Vlaanderen ontsnapt aan de ellende van een nieuwe sneeuwzone.

Bij ons kan het verkeer zich vlot verplaatsen, zeker op de snel- en gewestwegen. De Lijn ondervindt alleen hinder in de regio Kortrijk-Ieper. In en rond Waregem, Kortrijk, Roeselare en Tielt is het busverkeer licht verstoord.

Ongevalletjes

Zout is er op dit moment ook nog genoeg, al zijn er enkele gemeenten die intussen zijn overgeschakeld op keukenzout. Andere alternatieven, zoals zand of kasseischilfers, zijn in West-Vlaanderen nog niet nodig. Plaatselijk kan het wel nog erg glad zijn. Hier en daar slipte vanmorgen een auto. Zo raakte op het verkeersknooppunt in Moorsele een wagen van de A19 en belandde in de gracht. Er vielen twee licht gewonden. En in Knokke bij Zwevegem raakte een strooiwagen vast in de gracht. De chauffeur wou op de N8 plaats maken voor een tegenligger maar het gevaarte zakte weg in de zachte berm. Hier vielen geen gewonden.

(Belga/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier