Winterpret met ijsglijbaan in Oostende ondanks hogere temperaturen

Redactie KW

Oostende is een Kerst- en Nieuwjaarattractie rijker want tot 8 januari stat er op het Vissersplein een ijsglijbaan van zes meter hoog en veertig meter lang. Het is een ‘ding’ waarop je lekker kunt ‘gletsen’! ‘Moeder’ van de ijsglijbaan is Patricia Slabbinck, die al elf jaar Theater uitbaat op het Vissersplein. Ze wou eindelijk eens wat meer beweging op haar plein en ze heeft hemel en aarde bewogen om haar ‘koude droom’ te realiseren. Woensdagmiddag mocht ze als eerste de glijbaan testen en het kriebelde in haar buik!

“Het is een moeilijke bevalling geworden maar toch ben ik erin geslaagd één van mijn dromen waar te maken,” vertelde Patricia ons na haar spectaculair debuut op de ijsglijbaan. „We hebben een prachtig plein maar er gebeurt zelden iets, zeker niet in de winter. Ik heb mijn stoute schoenen aangetrokken en ik heb eind oktober in het Bureau van Toerisme mijn idee voorgesteld aan Schepen Hilde Veulemans. Het idee viel in goede aarde maar probleem was de nodige centen te verzamelen om mijn droom ook te realiseren.

Drie keer glijden voor een euro

De ijsglijbaan, van 22 december tot 8 januari, is ons eerste evenement en we hopen dat het een succes wordt. De kinderen, maar ook volwassenen kunnen drie keer glijden voor 1 euro. De attractie is open van 11 tot 19 uur. Ik ben blij dat we ons ijsglijbaan hebben kunnen realiseren en dat jong en oud er plezier zal aan beleven.”

(FRO)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier