Winterplan Brugge voorgesteld

Redactie KW

Met de winter in zicht bieden heel wat steden en gemeenten extra hulp aan mensen die door de weersomstandigheden in de problemen dreigen te komen. Ook Brugge heeft zo’n winterplan klaarliggen. Dat voorziet onder meer een boodschappendienst voor ouderen en mensen met een beperking, maar ook een sneeuwruimdienst voor hoogbejaarden die niet in staat zijn om de eigen stoep sneeuw- en ijsvrij te houden.

Hoewel de winter zijn charmes heeft, is die periode van het jaar lang niet voor iedereen een leuk vooruitzicht. Daarom zet het OCMW van Brugge een tandje bij om er voor te zorgen dat ouderen of mensen met een beperking niet in de problemen geraken. Zo voorziet het OCMW materiële, technische en praktische hulp aan huis, zoals het afleveren van een warme maaltijd. En hoewel er, anders dan in Oostende of Kortrijk, geen georganiseerde winteropvang is voor daklozen, maakt het OCMW zich sterk dat ze ook deze winter in een warm bed zullen kunnen slapen.

Net als vorig jaar heeft Brugge een sneeuwruimplan voor wie ouder is dan 75 en niet kan rekenen op de hulp om de stoep sneeuw- en ijsvrij te maken. Wie van die service gebruik wil maken kan dat via een eenvoudig telefoontje. De burgemeester doet intussen een oproep naar alle Bruggelingen die het wel kunnen om bij ijsvorming- en sneeuwval voor eigen deur te vegen.

(AD/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS-WTV, vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier