Winteropvang voor daklozen in Kortrijk weer opgestart

Redactie KW

VIDEO UPDATE – In Kortrijk is dit weekend de nachtopvang weer opgestart. Daklozen kunnen ook dit jaar terecht in de voormalige Sint-Niklaaskliniek aan het Plein. Vorig jaar kwamen er tijdens de koude dagen gemiddeld 9 mensen per nacht slapen. Opvallend was dat bijna de helft van de daklozen jonger was dan dertig. In Oostende start de opvang voor daklozen woensdag. Beide initiatieven krijgen steun van de provincie.

Vanaf morgen wordt in de leegstaande Sint-Niklaaskliniek aan het Plein vier maanden nachtopvang voor daklozen voorzien. Net als de voorbije drie winters zijn er tien bedden beschikbaar en bij strenge vrieskou zijn dat er zelfs vijftien.

Geapprecieerd

De harde winter van vorig jaar maakte dat bijna elke dag negen van de tien bedden beslapen werden. Dat was een verdubbeling ten opzichte van de winter ervoor. Toch wil dat niet sowieso zeggen dat het aantal daklozen gestegen is. ‘De nachtopvang raakt stilaan bekend en wordt geapprecieerd’, zegt Caroline Verhaeghe, coördinator straathoekwerk.

Nieuwbouw

Vanaf de winter van 2013 verhuist de nachtopvang naar een nieuwbouw in de Tuighuisstraat. Burgemeester Lieven Lybeer(CD&V) hoopt nog altijd dat er permanente opvang voor daklozen kan komen in het gebouw.

Winteropvang voor daklozen in Kortrijk weer opgestart

Bekijk hier de reportage

(ND/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS-WTV, vanaf 18 uur. Meer ook in de Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier