Winterijs verwacht miljoen bezoekers

Redactie KW

Met het ontsteken van de kerstverlichting in de straten rondom het Wapenplein en de opening van de ijspiste en kerstmarkt is vrijdagavond in Oostende ‘Winterijs’ gestart. “We waren de pionier en blijven investeren in kwaliteit”, zo luidt het bij Toerisme Oostende.

Het eindejaar in Oostende wordt extra feestelijk want Toerisme Oostende pakt uit met heel wat activiteiten. “In de ijspiste en kerstmarkt werd 300.000 euro geïnvesteerd. Er zijn 43 kraampjes die 38 dagen open zijn. 40 procent van de handelaars komen uit Oostende. We investeerden niet enkel in mooie chalets maar ook in bomen, verlichting, parasols en de ijspiste zelf”, zegt Vincent Drouard van Toerisme Oostende. Er kan geschaatst en gekocht worden vanaf 11 uur ‘s morgens.

Investeren

Ook toerismeschepen Hilde Veulemans is tevreden : “Oostende was destijds de eerste stad in het land met een ijspiste. Sinds drie jaar organiseert Toerisme Oostende zelf de kerstmarkt en de activiteit zit in de lift.” Toerismedirecteur Peter Craeymeersch : “Tellingen vorig jaar toonden aan dat 950.000 mensen onze kerstmarkt bezochten. Maar we investeren niet enkel in het centrum. In totaal voorzien we 130.000 euro voor animatie en acties tijdens de eindejaarsperiode.”

‘Huis van de Kerstman’

Andere hoogtepunten dit jaar zijn Sfeer in het Leopoldpark ( vanaf 6 december), de kersthappening van de Queen of Proms, Winterwarmte aan Zee (dit jaar voor het eerst betalend!), het Eindejaarsvuurwerk en de Nieuwjaarsduik. De handelaars van de Boulevard toveren het plein op de Alfons Pieterslaan om in een ‘Christmas Square’ waar het enige ‘Huis van de Kerstman’ staat. Hij zit er van 8 tot 23 december tussen 14.30 en 17.30 uur. Iedereen zal ook geweten hebben wat er zich afspeelt in Oostende: daarvoor moeten 100.000 brochures, 5500 affiches en grote aankondigingsborden de invalswegen zorgen.

Een volledige overzicht is te vinden op www.eindejaarinoostende.be (efo)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier