Winter In Kortrijk vanavond met vuurwerk en elfenpaarden

Redactie KW

In Kortrijk scoort het eindejaarsgebeuren dankzij een sterk programma van Winter In Kortrijk. Ook vandaag wordt er weer veel volk verwacht.

De heel dag door is er extra sfeer en vuur op de Grote Markt en animatie in de winkelstraten. Zo zal er een wandelende kerstboom te zien zijn en maken ook de kerstman en de kerstvrouw hun opwachting. Hier en daar wordt zelf voor vuurwerk gezorgd. Sparks EFX uit Heule staat daarvoor in.

Tussen 15 uur en 16 uur en tussen 17 uur en 18 uur rijden er bovendien elfenpaarden tussen de Grote Markt en het Vandaleplein. Wie wil genieten van een streepje klassieke muziek, moet om 17.30 uur en/of om 19 uur in de Sint-Maartenskerk zijn, waar een 100-koppige brassband het beste van zichzelf zal geven.

“We brengen Winter In Kortrijk langzaam naar een hoogtepunt”, aldus Arne Vandendriessche, samen met Kelly Detavernier voorzitter van Feest In Kortrijk. “Dit weekend is er volop sfeer, vuur, animatie en verwondering. Volgend weekend volgt dan de apotheose met nog extra animatie en warmte. De mensen zullen zich de ogen uitkijken.” (AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier