Winnen Vanessa en Roel zondag de Kinderpuzzel?

Redactie KW

Schepen Vanessa Vens, haar man Roel Eggers en hun kinderen Lio en Asa spelen zondag de finale van het Eén-programma ‘De Kinderpuzzel’. Of ze winnen, weten we pas zondag, maar nu al blikken ze heel tevreden terug : “We beleefden drie heel leuke weken in de Ardennen. Een televisiespel met Bart De Pauw, plaatsen waar je anders nooit komt, avontuur… Het was echt fantastisch.”

Vorige zomer vonden drie weken opnames plaats in de Ardennen. Zeven koppels, onder wie Vanessa en Roel, moesten samen met de kinderen opdrachten tot een goed einde brengen en proberen uit te maken welke twee kinderen bij welk koppel hoorden. In het ‘kinderkamp’ verbleven 32 kinderen, twee van elk koppel, maar ook andere kinderen om de verwarring compleet te maken. Zij beleefden een supertof kamp met avontuurlijke activiteiten en heel wat feestjes. „Aan onze kinderen hebben we gewoon gezegd : amuseer je en geniet ervan, maar zeg niet dat Roel en Vanessa jullie mama en papa zijn en dat jullie zussen zijn”, vertelt Roel.

De beste puzzel

Uiteindelijk legden Roel en Vanessa vorige zondag de beste kinderpuzzel bijeen. Ze wisten 13 van de 14 kinderen juist te plaatsen. Het leverde hen een plaats op in de finale nu zondag. „Het is echt niet zo makkelijk om te weten welke kinderen bij welke ouders horen, zeker niet als het spel je constant op het verkeerde been probeert te zetten”, zegt Vanessa. „Wij leerden dat je mensen niet in vakjes mag stoppen op basis van achtergrond of diploma. Kleine elementen als stopwoordjes en – zinnetjes, manier en toon van spreken en gedragskenmerken kunnen daarentegen heel veel duidelijk maken.”

(HH)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Zeewacht) van vrijdag 23 april 2010

>> De finale van De Kinderpuzzel, nu zondag 25 april om 20.25 uur op Eén.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier