Winnaar Dag van de Buren krijgt buurtfeest met hapjes van chef Vandamme

Redactie KW

De dag van de buren is gisteravond in Avelgem afgesloten met een heus buurtfeest in het woon- en zorgcentrum Ter Meersch. Naast de bewoners waren ook de mensen uit de straat en enkele vluchtelingen van een opvanghuis uit de buurt uitgenodigd. De dag van de buren wordt in heel Europa georganiseerd om de banden tussen buren weer aan te halen.

Topchef Wim Vandamme gaf wat uitleg bij de hapjes die hij in Ter Meersch zou klaarmaken. Het buurtfeest van het Avelgemse woon- en zorgcentrum is de West-Vlaamse winnaar van de dag van de buren. En dat betekent dat de Zeebrugse chef Wim Vandamme voor het hele gezelschap 3 gerechten met garnalen zou klaarmaken.

Naast de gerechten met garnalen stond er ook wereldkeuken op het menu. Want enkele vluchtelingen van een opvanghuis uit de buurt waren ook te gast op het feest. Zij hebben hun eigen specialiteiten meegebracht.

Het is al de derde keer dat het mulit-culturele buurtfeest plaatsvindt. En net die goede verstandhouding tussen de verschillende culturen heeft de initatiefnemers van de Dag van de Buren overtuigd om Avelgem als West-Vlaamse winnaar te kiezen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier