Winkeloppervlakte in West-Vlaanderen steeg met 10 procent

Redactie KW

De totale winkeloppervlakte in onze provincie is de voorbije 4 jaar met 10 procent gestegen. Dat blijkt uit een studie van Unizo.

Dat komt vooral door de komst van nieuwe shoppingcentra en nieuwe winkels langs grote invalswegen. Ook de winkelruimte in de stadskernen is lichtjes toegenomen, maar ook de leegstand, zoals in Oostende en Kortrijk. West-Vlaanderen telt nu een totale winkeloppervlakte van bijna 3 miljoen vierkante meter, dat is na Antwerpen het hoogste cijfer.

Kernen

“Dat komt omdat wij 4 grote steden hebben: Oostende, Brugge, Kortrijk en Roeselare. Neem daar Izegem, Ieper en Waregem bij. Rond die steden is er heel wat verkoopsoppervlakte bijgekomen”, zegt Manu De Meester van Unizo Midden-West-Vlaanderen. “Op zich is dat een positieve evolutie voor de verkopers van stukgoederen zoals een grasmachine, meubilair of een fiets. Maar wij hebben ook graag dat echte shoppinggoederen, zoals kledij en schoenen, in de centra van de steden blijven. Wij hebben schitterende kernen, met mooie parkings en een hoog fungehalte”, besluit hij.

(B.S./A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier