Winkelen met een toeristentreintje in Moerkerke

Redactie KW

Wie vandaag in Damme boodschappen doet, kon de auto laten staan. Het toeristentreintje Pajero, bracht vandaag shoppende bewoners gratis van de ene naar de andere winkel. De pendeldienst is een idee van Unizo Damme-Moerkerke, naar aanleiding van Dag van de Klant.

Damme is vandaag, zaterdag 28 september, gaststad van de jaarlijkse Dag van de Klant, een titel die niet zomaar werd verdiend. “Onze afdeling Unizo Damme-Moerkerke is het afgelopen jaar uitgeroepen tot de afdeling met het sterkst stijgende ledenaantal in Vlaanderen en daar mocht wel iets tegenover staan voor onze klanten”, zegt voorzitter Ruben Vercaigne. Vandaar het idee om de winkelende dames gratis rond te rijden met het toeristentreintje.

“Het treintje rijdt niet alleen langs de verschillende woonkernen maar doet langs de route ook enkele toeristische bezienswaardigheden aan. Zo koppelen we het nuttige aan het aangename”, besluit Ruben. Op de foto houdt een nieuwe lading winkelende dames halt aan het prachtige Kasteel van Moerkerke. Onder de reizigers op het treintje werden door het stadsbestuur van Damme en de dienst Toerisme ook tickets verloot voor een tochtje met de Vespa. (DD/Foto DD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier