Winkeldief gevat in Bredene

Redactie KW

De politie van Bredene/De Haan heeft dinsdag met medewerking van hun Oostendse collega’s een winkeldief gevat.

Iets na de middag verliet een man de Delhaize-vestiging in Bredene zonder iets aan de kassa aan te bieden. Toen hij daarop aangesproken werd door de uitbaatster, ging de man gewoon door. Eens buiten zette hij het op een lopen, achtervolgd door de winkeluitbaatster. Ondertussen werd de politie van Bredene/De Haan verwittigd en enkele interventieteams zetten onmiddellijk op basis van de opgegeven beschrijving een zoekactie op getouw. Aangezien de man in de richting van Oostende was gelopen, werd ook de politie van Oostende bij de actie betrokken.

Na enige tijd kon de vluchtende man opgepakt worden op de Oostendse Vuurtorenwijk. Hij was in het bezit van een dieventas, vijf flessen vodka en nog enkele andere producten, die hij in de Delhaize gestolen had. Het gaat om een 33-jarige Roemeen.

Uit camerabeelden bleek het dezelfde man te zijn die vorige week in dezelfde winkel al vijf flessen whisky gestolen had. Op vordering van het parket werd de man woensdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Brugge en aangehouden. Het onderzoek wordt verdergezet door de recherchedienst van de politiezone Bredene/De Haan. Vrijdag verschijnt de man voor de Brugse raadkamer, die moet beslissen over zijn verdere aanhouding.

(HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier