Windturbines Evolis Kortrijk zaterdag actief

Redactie KW

Het windturbinepark op het bedrijventerrein Evolis is volledig opgebouwd en zal vanaf zaterdag 14 maart worden opgestart. Dat laat Electrawinds weten. Het windturbinepark op het bedrijventerrein op de grens van Kortrijk, Harelbeke en Zwevegem is ontwikkeld en gebouwd door het Oostendse bedrijf Electrawinds. Het park bestaat uit vier turbines van twee megawatt. Met hun masthoogte van 108 meter en tiphoogte van 149,5 meter zijn het de hoogste in Vlaanderen. De turbines zullen elektriciteit opwekken vergelijkbaar met het jaarverbruik van 5.900 gezinnen.

Via de coöperatieve vennootschap Groenkracht wil Electrawinds geïnteresseerden de kans geven om mee te participeren in het project. Wie investeert, ondersteunt projecten in hernieuwbare energie en geniet mee van de verwachte jaarlijkse winst.

Het hoogwaardige bedrijventerrein Evolis wordt ontwikkeld door de intercommunale Leiedal. Het terrein is 85 hectare groot. De bedrijven die er komen, moeten innoveren en hoogwaardige diensten en producten afleveren. Hun vestiging is aan strenge selectiecriteria onderworpen. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier