Windmolenwieken op weg naar haven Oostende

Redactie KW

In de Oostendse haven wordt alles in gereedheid gebracht voor de bouw van nieuwe windmolens voor de Noordzee. Vandaag was dat ook te zien in Oekene bij Roeselare. Langs de snelweg stonden daar zo’n 300 meter windmolenwieken te wachten tijdens een tussenstop van Denemarken naar Oostende. In Oostende zelf zijn intussen indrukwekkende machines gearriveerd om de windturbines aan land te assembleren.

Nergens ter wereld is een groter zeewindmolenpark in aanbouw dan in Oostende. Anders dan de vorige keer met de betonnen sokkels van C-power die drie jaar geleden werden gebouwd, gaat het nu om assemblage aan land. En daarvoor heeft Haven Oostende Rebo opgericht die zo’n 8 hectare havengebied inneemt.

De Oostendse haven wil zich nu definitief profileren als basisstation voor de bouw en onderhoud van windmolenparken op zee en dat voor alle projecten tot 200 kilometer buiten de Vlaamse kust. Vannacht komen zeventig meter lange wieken of rotorbladen aan. Ze komen uit Denemarken en worden één per één van Oekene naar Oostende vervoerd. Er zijn de komende maanden 26 zulke transporten vanuit Denemarken gepland.

Windmolenwieken op weg naar haven Oostende

Bekijk hier de reportage

(S.K./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op Focus en WTV vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier