Windmolenpark officieel geopend

Redactie KW

Het windmolenpark van Aspiravi op de site Klare Gracht langs de E403 werd vrijdagavond officieel geopend. Hierbij werd weervrouw Jill Peeters uitgenodigd. Het waren echter de kinderen van de vijfde en zesde leerjaren uit Izegem die de primeur kregen…

“Bij openingen van windmolenparken zijn het meestal enkel de volwassenen die uitgenodigd worden”, zegt communicatieverantwoordelijke Kris Van der Beken van Aspiravi dat de windmolens bouwde. “Nochtans zijn de kinderen heel nieuwsgierig naar hoe het er aan toe gaat bij de bouw en hoe zo’n windturbine precies elektriciteit produceert.”

Daarom zette Aspiravi een hele happening op voor de vijfde en zesde leerjaren van de Izegemse basisscholen. Zo’n 400 kinderen kwamen op de uitnodiging af. Ze vertoefden een uur op de site. Er werd een film getoond over de bouw van de windturbines, de leerlingen konden een kijkje nemen in de voet van zo’n turbine en ook was er een workshop opgezet. “Jammer dat we niet tot boven konden in de molen”, vonden Winok Verbeke en Justine Mommerency na afloop van hun bezoek.

Tijdens de workshop leerden ze hoe hernieuwbare energie gewonnen wordt. Met een mini-windmolentje en zonnepanelen werd een motortje en een lamp aangedreven. Voorleer de leerlingen de site verlieten, kregen de leerlingen nog een klein molentje dat ze zelf in elkaar konden steken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier