Win-Win : Bedrijven en verenigingen doen aan ruilhandel in Kortrijk

Redactie KW

Winst maken zonder geld uit te geven. Dat is het opzet van het nieuwe en unieke project Win-Win Kortrijk, dat voor het eerst in West-Vlaanderen plaats had. 120 verenigingen en bedrijven kwamen gisteravond bijeen om overeenkomsten af te sluiten, bijvoorbeeld om elkaar een dienst te verlenen of materiaal uit te wisselen. En dat werkt wonderwel.

De gongslag is de start van de eerste Win-Win Kortrijk. 2 uur lang zoeken 70 verenigingen contact met 50 bedrijven om iets voor elkaar te gaan doen. En dat kan echt alles zijn, materialen uitwisselen, cursussen organiseren, logistieke steun verlenen, reclame maken of ruimte ter beschikking stellen. Het is geven en nemen. “Er mag geen geld uitgewisseld of gegeven worden. Maar men moet elkaar iets aanbieden. Dat kan een dienstverlening of een product zijn”, zegt Saskia Soete-De Boosere, ambassadeur van Win-Win Kortrijk.

Creatief

De ruilhandel opnieuw uitgevonden dus, maar dan op een wel heel creatieve manier en soms ook verrassend inventief. Zo helpt Brouwerij Bockor een vereniging met hun 100-jarig bestaan, in ruil krijgt de brouwerij zwemles van de Kortrijkse Zwemkring. In 2 uur hebben bedrijven en verenigingen maar liefst 138 overeenkomsten gesloten.

(S.S./A.D.)

Meer vanavond in het WTV-nieuws vanaf 18u00

Win-Win : Bedrijven en verenigingen doen aan ruilhandel in Kortrijk

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier