Wim Vansteelant van restaurant Guillaume twee maand buiten strijd na een onschuldig ongeval

Redactie KW

Wat een droomreis moest worden, eindigde voor restauranthouder Wim Vansteelant bijna fataal. Een onschuldige schaafwonde kluisterde hem bijna vijf weken aan het ziekenhuisbed in Cuba én Brugge. Ondertussen bleef zijn restaurant Guillaume gesloten, wat bij heel wat klanten vragen opwekte.

„Bij aankomst in België ben ik opgenomen in het AZ Sint-Jan voor de verdere antibioticakuur. Het werd me toen pas duidelijk van hoe ver ik ben gekomen. Mijn ganse bloedbaan was geïnfecteerd door een bacterie: hart, lever, longen en nieren waren aangetast.”

Ondertussen denkt Wim om terug aan de slag te gaan. Volgende week gaat hij op controle bij de arts, „maar normaal gezien zou ik kunnen beginnen functioneren op 1 oktober.”

„Hoogtijd om het restaurant weer te openen,” denkt Wim. „Want er deden heel wat geruchten de ronde. Via via hoorden mensen dat ik nog in Cuba was en daar in coma lag. Ook een amputatie van mijn been deed de ronde. Een andere klant vroeg ons dan weer of we failliet waren. Verhalen en roddels verspreiden zeer bizar.” (Tom Brinckman)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Brugsch Handelsblad) van 25 september 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier