Wim Vangheluwe wordt pastoor in Menen

© Foto CR
Redactie KW

Willy Herregodts is als pastoor van de federatie Menen aan zijn laatste werkdag toe. Hij wordt opgevolgd door de jonge priester Wim Vangheluwe uit Wevelgem.

Willy Herregodts (74) heeft gekozen om met pensioen te gaan. “Het is nu een mooi moment om de vrijheid te nemen om me met andere zaken bezig te houden.” Hij was 16 jaar actief op de St.-Jansparochie binnen de federatie Menen.

Willy Herregodts is een late roeping. In 1967 werd hij op 24-jarige leeftijd tot priester gewijd. Hij ging als godsdienstleraar aan de slag in Oostende. Willy Herregodts was voorts vier jaar provinciaal proost van de KAJ en VKAJ. Nadien werd hij benoemd tot medepastoor op de H. Hartparochie in Oostende en was hij 16 jaar pastoor in Lissewege vooraleer hij in 1996 naar Menen kwam.

Godsdienstleraar

Zijn plaats in Menen wordt ingenomen door Wim Vangheluwe. Deze 30-jarige priester, die afkomstig is van Torhout, is momenteel godsdienstleraar in het Gemeenschapsonderwijs Pottelberg in Kortrijk. Zijn benoeming gaat officieel in op 1 november. Wim Vangheluwe verhuist naar Menen.

Hij is geen familie van Roger Vangheluwe, maar blijft tot op vandaag af en toe in negatieve zin aangesproken op deze familienaam en de kwestie rond de vroegere bisschop van West-Vlaanderen.

(JPT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier