Wim Opbrouck wil trompetsignaal van Last Post hele dag lang over de hele wereld laten weerklinken

Redactie KW

Dat bijzondere initiatief zou uitgevoerd moeten worden in 2015, wanneer de Last Post voor de 30.000ste keer wordt geblazen onder de Menenpoort in Ieper.

Op 9 juli 2015 wordt de 30.000 ste Last Post geblazen. De provincie West-Vlaanderen wil met het project Gone West een passend eerbetoon brengen en schakelde Wim Opbrouck uit om een inititaief uit te werken. “Het wordt een hommage aan een hommage,” zegt Frederik Demeyere projectleider van Gone West.

De plannen van Wim Opbrouck zijn alvast zeer ambitieus. Hij wil één dag lang het trompetsignaal door brandweerkorpsen verspreid over de hele wereld laten weerklinken. “De opvoeringen van die brandweerkorpsen is te volgen op televisie,” duidt Frederik Demeyere. “Uiteindelijk om 20 uur weerklinkt dan het vetrouwde geluid onder de Menenpoort door de vaste klaroenblazers van de Last Post Association.”

De Last Post is een eerbetoon aan hen die sneuvelden in de Eerste Wereldoorlog. Dit ritueel doet men al sinds 1928, met enige onderbreking tijdens de bezetting van Ieper door de Duitsers tussen mei 1940 en 6 september 1944.

(MD)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier