Wim Opbrouck stelt nieuwe film voor

Redactie KW

Dinsdag stelde FFO in avant-première de Nederlandse productie Vreemd Bloed voor. De hoofdrol in het drama over een slagersfamilie is echter voor streekgenoot en kersvers artistiek directeur van NTGent, Wim Opbrouck. Wij zakten gezellig onderuit in de een van de Chesterfields in de lounge van Kinepolis voor een korte, maar plezante babbel… in het West-Vlaams, natuurlijk.

„De film wordt omschreven als een kruising tussen Amélie Poulain, Delicatessen en Van Vlees en Bloed”, vertelt Wim Opbrouck. „En daar kan ik best mee leven, want ik vind die alle drie fantastisch.”

Vreemd Bloed speelt zich af in een slagersmilieu in de jaren ’50 en ’60, een tijd waarin alle zekerheden op losse schroeven kwamen de staan en de wereld in een ijltempo van gedaante veranderde. „De prent is een zeer mooie tijdsnede, vind ik, en geeft een zeer mooi beeld van hoe de dingen toen waren en hoe ze veranderden. Zo wordt er opeens paté verkocht, iets wat voorheen onbekend was en je ziet hoe de vader, mijn rol, het daar moeilijk mee heeft en hoe de zonen daar al anders mee omgaan. Het is al bij al een vrij harde film geworden, een drama, een zwart sprookje.”

Gangsterkomedie

Opbrouck heeft duidelijk niet stil gezeten de afgelopen maanden. Eind dit jaar zit hij samen met onder andere Peter Van den Begin en Tom Van Dyck ook in Frits en Freddy, een Vlaamse gangsterkomedie, waarin alle acteurs in hun eigen dialect spelen. „Ik spreek er nog platter dan nu. Het is zo erg dat ik mijzelf bijkans niet versta”, lacht hij.

Het filmfestival wenst hij alvast nog vele jaren. „Het is fantastisch dat er, naast Gent, ook aan de kust een filmfestival is. De kust dat is toch een beetje een ander land, hé, maar ik kom er graag. Naar Oostende komen is nooit een straf. Misschien koop ik hier wel een appartement. Of wie weet doe iemand me er eentje cadeau ? Enfin, ik vind wel dat ze hiernaast (op de Wellingtonrenbaan, red.) terug paardenrennen moeten organiseren. En dat het Hazegras terug in ere moet hersteld worden als Red Light District”, besluit hij grappend.

(KPL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier