Wim Delvoye wil een eigen kunstpretpark

29/09/10 om 16:27 - Bijgewerkt om 16:27

Bron: Kw

Kakmachine. Voila, is het hoge woord er meteen uit. U en tot voor kort ik kenden Wim Delvoye (45) waarschijnlijk enkel van de Cloaca, waarmee hij stront reproduceerde, en de levende varkens die hij tatoeëerde. Nochtans heeft de Wervikse kunstenaar zijn wereldfaam aan nog veel meer te danken. Binnenkort begint in Brussel een tentoonstelling van zijn op de gotiek geïnspireerd werk: „De West-Vlamingen werken niet zo hard als ze zelf graag denken."

Ik, die bij de naam Picasso eerst aan Citroën denk en pas dan aan de schilder, voel enige onzekerheid als ik de poort van Studio Delvoye in Gentbrugge door wandel. Dat er in het Latijn op te lezen staat dat 'gij die hier binnentreedt alle hoop mag laten varen' (copyright Dante), helpt ook niet. Dan doet de begroeting door Wim Delvoye meer wonderen: de uitgeweken Wervikaan blijkt de sympathie zelve en praat honderduit van de eerste tot de 184ste (!) minuut.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!