Wim Deblauwe CEO Punch International in plaats van opgestapte Guido Dumarey

Redactie KW

Guido Dumarey stapt op als CEO van Punch International. Hij neemt zijn verantwoordelijkheid voor “de verkeerde timing” om in de automobielsector te stappen, zo staat dinsdag in een persbericht van Punch. Dumarey neemt onmiddellijk een belangrijk deel van de automobielactiviteiten van Punch mee naar Creacorp, waarvan hijzelf de grootste aandeelhouder is. Punch lijdt verlies op die verkoop.

Dumarey kwam enkele weken geleden negatief in het nieuws toen hij een vakbondsman enkele klappen gaf. Ook dat incident speelt mee in de beslissing om af te treden als CEO. Het incident heeft hem naar eigen zeggen doen inzien dat “ik thans beter op de achtergrond treed om me toe te leggen op die activiteiten die me al die jaren zijn blijven boeien: het identificeren en realiseren van opportuniteiten”.

Dumarey wordt bij Punch International opgevolgd door huidig CFO en Izegemnaar Wim Deblauwe. Frederik Strubbe wordt de nieuwe CFO. Dumarey blijft overigens wel voorzitter van de raad van bestuur.

Wim Deblauwe groeide op op De Bosmolens, maar woonde ook een aantal jaar aan de kust. Van 1969 tot 1978 baatten zijn ouders een kruidenierswinkel uit in Knokke. Daarna keerde het gezin terug naar de Bosmolens.

Enkele jaren geleden deed Wim Deblauwe mee aan de Een-quiz De Pappenheimers samen met zijn broer Bart. (Bron: Belga/WVS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier