Wim Belaen nieuwe directeur Stedelijke Academie voor Muziek en Woord in Izegem

Redactie KW

De Izegemse Stedelijke Academie voor Muziek en Woord start het schooljaar in september met een nieuwe directeur aan het roer. Huidig directeur Mieke Van Hautte gaat immers met pensioen. De gemeenteraad keurde de aanstelling van Wim Belaen tijdens de zitting van 17 juni goed.

Mieke Van Haute is sinds 1979 directrice van de Izegemse muziekacademie. “Op 1 september gaat ze met pensioen en dus moesten we op zoek naar een nieuw schoolhoofd”, aldus schepen van Onderwijs Kurt Himpe (N-VA). “We zijn haar dankbaar voor de vele jaren van inzet voor het muziekonderwijs in onze stad. Ze kan fier de directeurstoel doorgeven, want onder haar leiding heeft de school heel wat muziektalent opgeleid.”

Wim Belaen is momenteel directeur van de Academie de Kunstbrug Gent en docent aan het departement Conservatorium van de Hogeschool Gent. “Wim Belaen komt weer naar zijn roots, want hij werd in 1967 in onze stad geboren. Hij was eerder leraar aan de Izegemse muziekacademie en dirigent van de Izegemse jeugdharmonie de Congregatie. Er wachten hem hier een aantal uitdagingen, onder andere de belangrijke omvorming van de muziekacademie tot kunstacademie”, stelt de onderwijsschepen.

(WVS)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier