WILOO vraagt doorlichting luchthaven Oostende

Redactie KW

De vzw WILOO, die waakt over de leefbaarheid in de omgeving van de Oostendse luchthaven, vraagt de Vlaamse minister voor Mobiliteit en Openbare Werken, Hilde Crevits, donderdag in een brief om een onafhankelijke externe doorlichting van de administratieve diensten van de Dienst met Autonoom Bestuur (DAB) Internationale Luchthaven Brugge-Oostende uit te voeren.

“Aanleiding is de gebrekkige cijferrapportage door de luchthavenverantwoordelijken aan de Overlegcommissie Luchthaven Oostende, kaderend binnen de huidige 20-jarige luchthavenmilieuvergunning”, luidt het.

“Frequente fouten in het cijfermateriaal uit de rapportages met betrekking tot nachtbewegingen en QC-waarden (de individuele geluidsmaat van een vliegtuig) doen ons ernstig twijfelen aan de goede werking van talrijke diensten van de DAB”, zo meldt de vzw.

WILOO stelt ook dat dit jaar bekend raakte dat grote misbruiken op de financiële afdeling van de administratie van de luchthaven van Oostende jarenlang niet opgemerkt werden door de DAB. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier