Wilma herontwikkelt verouderd winkelpark in hartje Roeselare

Redactie KW

Projectontwikkelaar Wilma Project Development, die deel uitmaakt van Matexi Group, vraagt nog dit jaar de verkavelingsvergunning aan voor de ontwikkeling van het woon- en winkelproject ‘Noordhof’ in het hart van Roeselare. Wilma kocht het terrein met een oppervlakte van zowat 1,8 hectare van de Nederlandse vennootschap Cerica Holland.

Het ‘Noordhof’ (site Gamma, Dreamland) krijgt 200 wooneenheden, 2.300 m2 winkels, ondergrondse parkeerplaatsen en veel groen. “Met de herontwikkeling van het verouderde winkelpark realiseert Wilma een maatschappelijke meerwaarde voor de stedelijke omgeving en een versterking van het socio-economische weefsel. De site wordt een levendige woon-, winkel- en parkbuurt”, zegt Marc Depraetere van de Matexi Group uit Waregem.

Groter park

Wilma wil het project fasegewijs uitvoeren vanaf midden 2013 tot en met 2018. Het masterplan van Studio Plus Architecten uit Roeselare voorziet zowat 190 appartementen, 10 huizen, 2.300 m² winkelruimte en ondergrondse parkeerplaatsen.

“De site wordt autoluw en de nieuwe woon- en winkelbuurt kleurt ook groener door de verbreding van het Noordpark met 20 meter en de aanleg van pleinen. De huizen krijgen privétuinen en rond de appartementsgebouwen worden gemeenschappelijke tuinen aangelegd. De hoogste appartementen zullen een mooi uitzicht hebben op het Noordpark en het Grote Bassin, een kanaal dat in verbinding staat met De Mandelbeek.”

Vijf minuten van Grote Markt

“De uitstekende ligging van het ‘Noordhof’ in het hartje van Roeselare leent zich perfect tot een gemengd binnenstedelijk project. Alle buurtvoorzieningen (winkels, scholen, openbaar vervoer, sport- en ontspanningscentra …) liggen vlakbij. De Grote Markt van Roeselare bevindt zich op vijf minuten stappen.”

De site sluit aan op de winkels van de de Noordstraat en wordt omsloten door de Désiré Mergaertstraat, de Kattenstraat en het Noordpark. Op het projectterrein zijn nu nog een aantal winkels gevestigd met in totaal 9000 m2 commerciële ruimte. Na de volledige sloop kiest Wilma ervoor om het aantal winkels op de site met zowat eenderde te verminderen tot zowat 2.300 m², voldoende voor een middelgrote ‘trekker’ en enkele kleinere winkels.

“De vrijgekomen ruimte, die grotendeels wordt overgedragen aan de stad Roeselare, zal op een kwalitatieve manier heringevuld worden. Landschapsarchitect Dirk Vanderkerkhove ontwerpt de parkuitbreiding en de nieuwe tuinen en pleinen die worden verfraaid met zitbanken en verlichting.”

Eerste project in Roeselare

‘Noordhof’ is het eerste project van Wilma Project Development in Roeselare. Door de samenwerking met de stadsdiensten, het OCMW en met de lokale sociale huisvestingsmaatschappij De Mandel kan deze herontwikkeling snel worden aangepakt. De Mandel realiseert naast de grond van Wilma Project Development een project van 48 wooneenheden.

Wilma Projects is gespecialiseerd in stedelijke herontwikkelingen en is pionier van publiek-private samenwerkingen. Sinds 2004 maakt Wilma Project Development 100 procent deel uit van de Matexi Group.

(LVA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier