Willem Buekenhoudt uit Ieper beste bierschenker bij De Witte Ranke

Redactie KW

Het Keurbroederschap De Witte Ranke organiseerde dinsdag haar tweejaarlijkse wedstrijd voor junior koks. Dit jaar werd voor het eerst ook de Beste Professionele Bierschenker van België gekozen. Willem Buekenhoudt van Bistro Fino in Ieper toonde zich de beste bierkenner en -schenker.

Voor het eerst organiseerde De Witte Ranke een wedstrijd voor de beste professionele bierschenker van België. Een leesjury selecteerde zes bierkenners, die een horeca-opleiding volgden en werken in een Belgisch restaurant, brasserie of bistro. Deze zes finalisten ondergingen vandaag dinsdag een reeks proeven in hotel Palace in Poperinge. Het ging om een zware theoretische proef, het mondeling verdedigen van de bierkaart van hun zaak, een gesprek met vragen rond bier en gerechten (food pairing), het opnemen van een bestelling en het serveren van 3 verschillende bieren op correcte wijze en het blind proeven en becommentariëren van 4 bieren.

Winnaar bezig met opstart Bistro Fino in Ieper

Winnaar werd Willem Buekenhoudt van Bistro Fino in Ieper. Hij is momenteel bezig met de opstart van zijn eigen Bistro Fino in Ieper.De tweede prijs ging naar Hilaire Spreuwers van bierrestaurant Bitterzoet in Zonhoven. De derde prijs was ex-aequo voor Jan Langbeen van The Old Fiddler in Poperinge en Dominiek Snauwaert van Pado Taverne in Tielt. Grégory Van Acker van restaurant Lijsterbes uit Kalken kreeg de vijfde prijs, en de zesde prijs ging naar Jan Rots van brasserie Latem in Wetteren

(AHP/MVM)

Meer in Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier