Wildhandel Vermeersch sluit de boeken

Redactie KW

Wildhandel Vermeersch gaat na 40 jaar in vereffening. Zaakvoerders Kristof en Didier Vermeersch zien diverse redenen om afscheid te moeten nemen van het familiebedrijf.

In de zomer van 2009 verhuisde het vleesverwerkend bedrijf nog van de Blauwe Toren naar een gehuurd gebouw in de Ambachtstraat in Torhout. Zaakvoerders Kristof en Didier Vermeersch wisten al langer dat het moeilijk gaat in de sector, maar probeerden te roeien met de riemen die ze hadden. Ondertussen blijkt dat het onmogelijk is om verder te gaan.

“Nu gaan mijn broer en ik op zoek naar een nieuwe uitdaging”, besluit Kristof Vermeersch. “Het was een emotioneel moment voor de familie en ons personeel. Samen waren wij elke dag begaan met de toekomst van het bedrijf. De werknemers verwijten ons niets, integendeel, ze zijn ons dankbaar voor alle jaren dienst. Hopelijk kunnen ze vlot elders aan de slag.”

Overreglementering

“Allereerst konden wij geen winst meer maken bij leveringen aan supermarkten. De marges worden steeds kleiner, terwijl we door de strenge reglementeringen moesten blijven investeren. Bovendien was het erg moeilijk om personeel te vinden. Blijkbaar zijn er weinig mensen die een job in de wildhandel zien zitten. Na overleg en met pijn in het hart sluiten wij de boeken.”

(JW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier