Wildhandel in vereffening door blijvend personeelstekort

Redactie KW

Wildhandel Vermeersch uit Brugge gaat in vereffening. Het familiebedrijf, dat in veertig jaar uitgroeide tot marktleider in ons land, vindt amper nog personeel dat in het wildseizoen wil werken. Daar bovenop komt volgens de zaakvoerders de verstikkende Vlaamse reglementering voor voedselverwerkende bedrijven, die maakt dat concurreren met gelijkaardige bedrijven uit andere landen, amper nog kan. Dertien mensen verliezen hun baan.

Wildhandel Vermeersch week enkele jaren geleden uit van de Blauwe Toren in Brugge naar een groot bedrijf in Torhout. Het bedrijf werd in 1971 opgericht door een Brugse slager, intussen is Vermeersch marktleider in ons land als het op wild en afgeleide producten aankomt. Toch beslisten de zaakvoerders vrijdagavond om in vereffening te gaan.

“Wildhandel is een seizoensgebonden activiteit, die vooral tussen september en december erg druk is. Zelfs met Poolse en Bulgaarse werknemers krijgt ons bedrijf de 70 vacatures niet ingevuld,” zegt Kristof Vermeersch.

Het bedrijf verwerkt nu de laatste stock tot vleesproducten, om die te verkopen. Eind van de maand staan de 13 vaste werknemers op straat.

(MD/JV)

Meer in het nieuws op Focus vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier