Wildenburg zoekt onthaalouder

Redactie KW

De Wingense parochie Wildenburg heeft al een tijdje te kampen met een tekort aan kinderopvang. Daar wil de gemeente nu iets aan doen. Enkele jaren geleden ondersteunde de gemeente ook al minicrèche Pardoes op Sint-Jan, nu wil het op dezelfde wijze tewerk gaan op de Sint-Jorisparochie.

Het gemeentebestuur van Wingene en de Wingense Scholengroep Vrij Katholiek Onderwijs Wingene zijn nu nog op zoek naar een zelfstandige onthaalouder om de minicrèche van ongeveer 20 kindjes uit te baten. Het gemeentebestuur zorgt voor een opstartpremie gespreid over 3 jaar. De Wingense Scholengroep biedt tijdelijk een inkomensgarantie aan de zelfstandige onthaalouder. De onthaalouder kan ook rekenen op een renteloze lening voor de inrichting van de minicrèche.

Geïnteresseerde zelfstandige onthaalouders kunnen bij Stijn Verkinderen terecht voor meer info op (0478) 24 71 72 of bij de Dienst Kinderopvang van het gemeentebestuur op (051) 65 04 47. Voorwaarden zijn 21 jaar zijn en bekwaam zijn om kinderen op te voeden en leiding te geven aan eventuele medewerkers. Als zelfstandige willen werken is een must.

Ook ouders die op zoek zijn naar een kinderopvang kunnen bij Stijn Verkinderen of de Dienst Kinderopvang terecht om een plaatsje te reserveren. (Kim De Vos)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Tielt) van 16 januari 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier