Wijnoplichter in Brugge aangehouden

Redactie KW

De politie in Brugge heeft maandag een oplichter aangehouden die slechte wijn verkocht over heel het land. De politie stelde er een onderzoek in nadat een bejaarde uit Oostende werd opgelicht.

Bij de politie van Sint-Truiden zijn zowat 80 meldingen binnengekomen van agressieve wijnverkopers. Een 34-jarige oplichter uit Marche-en-Famenne is gearresteerd. In het hele land zijn er gedupeerden. Dat berichten Het Belang van Limburg en Het Nieuwsblad dinsdag.

“De oplichting gebeurt via een primaire truc. Via de telefoon prijzen de verkopers topwijnen aan, maar ze leveren fluitjeswijn, voor een veel te hoge prijs”, zegt de procureur van Brugge. Het gerechtelijk onderzoek is in Brugge opgestart nadat een bejaarde uit Oostende werd opgelicht.

Sinds de aanhouding van een eerste verdachte op 27 juli blijft de bende wijnoplichters actief. De voorbije weken zijn veel inwoners uit Sint-Truiden opgebeld door Franstalige wijnverkopers. Tijdens herhaaldelijke telefoons met agressieve verkoopstechnieken willen de opdringerige verkopers voor buitensporige prijzen van 300 euro een krat wijn verkopen.

De politie adviseert om niets te kopen. Wie wel al is ingegaan op het aanbod, wordt gevraagd om een klacht in te dienen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier