Wijkontwikkelingsplan Emelgem afgerond

Redactie KW

Na twee jaar voorbereiding kan het wijkontwikkelingsplan Emelgem nu definitief in uitvoering gebracht worden. Op de gemeenteraad van maandagavond waren heel wat Emelgemnaren aanwezig op de publieksbanken.

Een inhaalbeweging voor de sociale huisvesting; de uitbouw van sociale voorzieningen en ook de mobiliteit binnen de gemeentegrenzen van Emelgem verdienen aandacht. Schepen Dirk Van Walleghem richtte ook een dankwoord aan de Emelgemnaren in de zaal, die al twee jaar hun medewerking verlenen aan de opmaak van dit plan. Dit in samenspraak met het eigen stadspersoneel en ook de mensen van Samenlevingsopbouw. “We leggen hier de fundamenten voor de toekomst,” vatte de schepen samen.

Emelgemnaar Kurt Himpe (N-VA) sloot zich aan bij de dankwoorden van de schepen. Stefaan Sintobin (Vlaams Belang) richtte ook felicitaties aan de Emelgemnaren voor zoveel belangloze inzet. “Het systeem van wijkontwikkelingsplannen betrekt de bewoners op een goede manier.” Noël Vansteeland (Open VLD) : “Goed dat Emelgem wat meer aan bod komt.”

(WVS)

Lees meer in de Krant van West-Vlaanderen (De Weekbode, Izegem)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier