Wijkfeestbus in Kortrijk onhaalbaar

Redactie KW

Op de gemeenteraad van Kortrijk stelde raadslid Francis Rodenbach voor om een wijkfeestbus aan te schaffen. “Een tof, maar onhaalbaar idee”, aldus schepen An Vandersteene.

Volgens Francis Rodenbach (CD&V) willen veel meer mensen een straat- of wijkfeest organiseren in Kortrijk, maar zien ze het gezeul met onder meer tenten, tafels niet zitten en komt er daarom geen feest. “Een wijkfeestbus zou de oplossing bieden. Bepaalde brouwers en drankleveranciers willen alvast meedoen. De stad zou zo enkel moeten instaan voor het verhuur van de bus.”

Schepen van Cultuur An Vandersteene (N-VA): “Het is een tof en nuttig idee, maar ik heb wel mijn bedenkingen. Het is zielig als iemand geen feest organiseert in zijn straat als hij geen beroep kan doen op zo’n bus. De stad helpt organisatoren waar mogelijk. Bovendien: bijna alle straatfeesten vinden in een klein deel van het jaar plaats. We zouden dus meerdere bussen moeten hebben. Tot slot is er nog het financiële plaatje: momenteel is er geen geld voor zo’n initiatief.” (AXV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier