Wijkcomité Sint-Godelieve staat in voor de ontvangst van 15.000 toeschouwers

Redactie KW

Het Belgisch kampioenschap is een beloning voor het jarenlange werk van het Wijkcomité Sint-Godelieve, dat een begrip is geworden in het Belgische veldrijden. Er worden zondag zo’n 15.000 toeschouwers verwacht, en dat brengt natuurlijk aardig wat werk met zich mee. De voorbereiding begin in november, tot vandaag wordt er op het domein Pyfferoen keihard gewerkt.

Het wijkcomité Sint-Godelieve begon in 1988 met het organiseren van een B-cross. Tien jaar later stapten ze in het Superprestigecircuit. Het Belgisch kampioenschap is de kroon op twintig jaar organiseren.

Er worden zondag dik 15.000 toeschouwers verwacht. Die moeten allemaal in goede banen worden geleid, en daarom werd een verkeersplan uitgewerkt. Als je de verkeersborden volgt, kom je op de juiste parking terecht, en er zijn ook bussen die je van het station van Oostkamp naar de Baliebrugge brengen.

Op het terrein zelf zijn tientallen vrijwilligers al twee maanden bezig om alle op tijd klaar te krijgen.

De masters C beginnen er zaterdag aan om 11 uur, zondagnamiddag rond vier uur weten we wie hier als opvolger van Sven Nys over de streep rijdt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier