Wijkcomité Schiervelde organiseert voor de 3de keer een wijkfeest

Redactie KW

Op zaterdag 4 juli is het weer feest op Schiervelde. Voor de derde keer organiseert het wijkcomité allerlei activiteiten voor jong en oud.

Om 13 uur wordt het startschot gegeven met een koffietafel met taart. Om 14 uur start de begeleide gezinsfietstocht. De afstand bedraagt 25 km. Halverwege de fietstocht is er een verfrissing en een stukje fruit en een koek voorzien. Deelname kost 4 euro. Wie niet meefietst, kan zich wagen aan de Vlaamse volksspelen. Je kan voor n euro deelnemen aan een parcours met vergeten spelen uit oma’s en opa’s tijd. Er is een prijs voorzien voor elke deelnemer. Dit volksspelenparcours vindt plaats in en rond zaal Ter Walle. Voor de kinderen is er een geschenken-visput. De hele namiddag tot 17 uur kan je de Schierveldewijk gratis verkennen per koets.

Winnaars zoektocht

Wie ondertussen honger heeft, kan zijn buikje rond eten vanaf 18 uur. Er is Vlaamse beenhesp met frieten. Volwassen betalen 15 euro, voor kinderen tot 12 jaar is het 8 euro. Vanaf 18 uur is er ook een tombola en om 19.45 uur worden de winnaars van de zoektocht bekend gemaakt. Deze foto- en wandelzoektocht loopt reeds sinds 15 mei. Deelnemen kan nog tot en met 30 juni. Over een parcours van ongeveer 2 km moeten de deelnemers 18 foto’s herkennen en 20 vragen oplossen. Deelnemen kost 2 euro. Deelnameformulieren zijn te verkrijgen bij Michel Markey, ‘t Hoog Stuk, 051 20 55 66. Om 20 uur wordt het wijkfeest afgesloten met een optreden van Rudi Accordi. (TT)

Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare) van 3 juli 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier