‘Wij, Varkenland’ wordt groot West-Vlaams cultuurproject

Redactie KW

‘Wij, Varkenland’ is de titel van een groot cultuurproject van de provincie dat na de zomer van start gaat met als thema identiteit. Er nemen 11 gemeenten aan deel. Naast een theatervoorstelling en een kortfilm komt er ook een multimediale installatie die vanaf september naar de deelnemende gemeenten trekt. Daar worden dan verschillende activiteiten opgezet door de plaatselijke verenigingen, scholen en kunstenaars.

‘De provincie gaf de kunstencentra Buda, Vrijstaat O en De Werf de opdracht om samen een groot cultureel project op poten te zetten. Theatermaker Lucas De Man uit Roeselare werd artistiek leider. “We hebben gekozen voor een artistieke vorm met diverse kunstenaars die toelaat om een heterogeen publiek en vrijwel alle leeftijdscategorieën te bereiken. Alle deelnemende instanties, kunstenaars, sponsors en medewerkers van het project zijn uit West-Vlaanderen afkomstig. Het project vertrekt vanuit de sleutelvragen over identiteit, regionalisering en het zoeken en verlangen naar ‘roots’.”

Startschot in Meulebeke

De Man brengt ook zelf een solovoorstelling. Regisseur Gilles Coulier uit Brugge maakt een kortfilm en hij gaat ook filmpjes opnemen in de elf deelnemende gemeenten. ‘Wij, Varkenland’, gaat van start op 31 augustus in Meulebeke en trekt daarna langs verschillende gemeenten, om eind november te eindigen in Brugge.

'Wij, Varkenland' wordt groot West-Vlaams cultuurproject

Bekijk hier de reportage

(BS/ND)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS-WTV

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier