‘Wij, Varkenland’ landt in Kortrijk voor eerste apotheose-weekend

© Foto BWB
Redactie KW

Het provinciaal creatief initiatief ‘Wij, Varkenland’ is vrijdagavond in Kortrijk gearriveerd. Daar slingert het zich van het weekend van de Budafabriek via de Budascoop naar K in Kortrijk. Zondagavond vertrekt Wij, Varkenland richting Oostende.

Wij, VarkenLand is een creatief onderzoek naar identiteit in West-Vlaanderen in opdracht van de provincie West-Vlaanderen en onder leiding van theatermaker Lucas De Man en filmmaker Gilles Coulier. Het project vertrekt vanuit sleutelvragen over identiteit, regionalisering en het zoeken/verlangen naar ‘roots’.

In Kortrijk is het initiatief vrijdag geland in de gloednieuwe Budafrabriek. Daar is de overzichtsexpo Wij VarkenLand in West-Vlaanderen te zien. De expo geeft een overzicht van het hele traject dat Wij Varkenland aflegde. Tegelijk worden al een aantal beeldende installaties van Kortrijkse partners geopend.

Op zaterdag en zondag is de Budafabriek de kernplek voor allerlei activiteiten die speciaal voor dit weekend werden ontwikkeld. Het is tevens de startplaats voor een parcours waarbij op diverse plekken in de stad Kortrijkse installaties rond Wij Varkenland te zien zijn, o.a. in Budastraat, Overleie, Wijngaardstraat tot in K in Kortrijk.

'Wij, Varkenland' landt in Kortrijk voor eerste apotheose-weekend

Bekijk hier de reportage

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier