Wielsbeke staat er financieel beter voor dan gedacht, zegt gemeentebestuur

Redactie KW

Dat komt door een fout bij de Vlaamse belastingdienst waardoor de gemeente nog recht heeft op meer dan twee miljoen euro.

Wielsbeke is een echte KMO gemeente en haalt 40% van haar inkomsten uit de belastingen van bedrijven. Het gemeentebestuur ontdekt nu dat de belastingdienst haar nog geld verschuldigd is, waardoor de balans van de afgelopen twee jaar een stuk beter is. De laatste jaren was er een tekort van zo’n 1,2 miljoen euro, maar nu blijkt dat Wielsbeke voor 2011 nog een tegoed heeft van 908.000 euro en voor vorig jaar van zo’n 1,2 miljoen euro

Wielsbeke verhoogde eind vorig jaar als één van de eerste gemeentes in Vlaanderen de opcentiemen van 1200 naar 1600 en beloofde toen die weer te verlagen zodra dat kon. En dat zal nog deze legislatuur gebeuren.

De oppositie klaagde al meermaals de slechte financiële toestand van de gemeente aan. Voor haar verandert de rechtzetting van de belastingdienst weinig. Door de rechtzetting zal Wielsbeke misschien enkele wegenwerken vervroegen, maar de centen zullen vooral dienen om de schuldenlast af te bouwen.

(K.B./A.D.)

Wielsbeke staat er financieel beter voor dan gedacht, zegt gemeentebestuur

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier