Wielrenners uit Ieper en Moorsele oog in oog voor de rechter

Redactie KW

Kess Heytens uit Moorsele en Nico Lefever uit Ieper stonden woensdag samen voor de correctionele rechtbank in Kortrijk. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. De rechter moet oordelen over een vermeende slag die Lefever na een koers aan Heytens zou hebben uitgedeeld.

8 oktober 2012, de finish in de Grote Prijs van Kuurne. De snelste renners vlammen over de streep, het peloton volgt. Heytens en Lefever eindigen in de buik van het peloton, op 15 en 16. Maar daarna loopt het volgens Heytens mis, want Lefever zou hem in het gezicht geslagen hebben. Dat bleef volgens de gedupeerde niet zonder gevolgen: Heytens breekt zijn bril, heeft een bloeduitstorting boven zijn oog en een gezwollen kaak. Een getuige bevestigt weken later het verhaal, maar die is volgens de advocaat van de tegenpartij onbetrouwbaar, want een supporter van Heytens.

Een fluim in het gezicht

Volgens Lefever – die nu een voorwaardelijke celstraf van vier maanden, een boete en een schadevergoeding van 500 euro riskeert – is er van het hele verhaal niets aan. Volgens hem kreeg hij van Heytens tijdens de koers een fluim in het gezicht en sprak hij hem daar na de eindmeet over aan, maar kwam het niet tot een handgemeen.

Uitspraak door de rechter op 18 september.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier