Wielrenner Frank Vandenbroucke overleden

In zeven afleveringen wordt het levensverhaal van Frank Vandenbroucke geschetst. © Getty Images
Redactie KW

Frank Vandenbroucke is maandag op 34-jarige leeftijd overleden. De wielrenner werd dood aangetroffen in een hotel in Senegal, waar hij op vakantie was. Hij zou bezweken zijn aan de gevolgen van een longembolie, een bloedklonter in de longen. Een autopsie moet duidelijkheid geven over de precieze omstandigheden van zijn dood. Vandenbroucke was er pas 34.

Zondagavond kwam Vandenbroucke met zijn vriend Fabio Polazzi aan in Senegal voor een tiendaagse vakantie. Polazzi zelf zag Vandenbroucke voor het laatst rond middernacht. Vdb vertrok toen met een Senegalese vrouw naar een ander hotel. Zij zou later getuigen dat Vdb zat was, dat hij zich plots onwel voelde en moest overgeven. Zijn lichaam werd uiteindelijk gisteren gevonden omstreeks 15u30. De renner was op dat moment al enkele uren dood.

Polazzi vernam het nieuws van Vandenbrouckes overlijden pas gisterenavond om zes uur, van de politie. Voor VDB overgebracht wordt naar België, zal er een autopsie worden uitgevoerd op zijn lichaam.

Een vertegenwoordiger van de Belgische ambassade zal zich vandaag ter plaatse begeven, meldt Buitenlandse Zaken intussen.

Vdb is geboren in Ploegsteert en woonde een tijd in de Heuvellandse deelgemeente Nieuwkerke.

Foto’s op het fotoservice Flickr:

Wat er op het Internet wordt gezegd…

Wat er op Twitter wordt gezegd over het overlijden van wielrenner Frank Vandenbroucke

Wielrenner Frank Vandenbroucke overleden

Join the conversation

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier