Wielertoeristen redden onfortuinlijke fietser uit Damse Vaart

Redactie KW

2 wielertoeristen zijn woensdagavond een man achterna gesprongen nadat hij met zijn fiets in de Damse Vaart was terecht gekomen.

De man had ter hoogte van Damse Vaart Zuid in Sint-Kruis de controle verloren over het stuur van zijn fiets. Hij reed gewoon de vaart binnen en dreigde te verdrinken. Vier wielertoeristen zagen het voor hun ogen gebeuren. Twee van hen, een vrouw uit Knokke-Heist en een man uit Maldegem, sprongen de man onmiddellijk achterna.

“Hij reed tien meter voor ons toen hij plots van de berm naar beneden sukkelde en in het water terecht kwam. We riepen dat hij naar de kant moest komen maar we zagen hem steeds verder ondergaan. Daarbij heeft mijn collega wielertoerist zijn koerstrui uitgedaan en is hem achterna gesprongen, dit samen met een vrouwelijke wielertoerist die hier ook net voorbij kwam. Hij dreef steeds verder weg van de kant in het koude water. Uiteindelijk hebben wij hem uit het water kunnen redden en hebben de hulpdiensten verwittigd. De MUG ploeg heeft bijzonder lang aan hem moeten werken. Hij moet wellicht serieus onderkoeld geweest zijn” vertelt een lid van WTC Maldegem. (SR)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Brugsch Handelsblad) van 17 juli 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier