Wielertoerist rijdt een chihuahua dood in Gistel

Redactie KW

Het is het tweede ernstig incident met een wielertoerist op hetzelfde jaagpad op korte tijd.

Nikita C. (26) uit Oostende was afgelopen weekend met haar chihuahua aan het wandelen op naast het jaagpad in Snaaskerke, deelgemeente van Gistel. Toen ze haar hondje op de grond zette om het laatste stukje zelf te wandelen liep het fout. Een wielertoerist reed de chihuahua aan en vervolgde gewoon zijn weg. Zonder om te kijken, enkel roepend: ‘koop uzelf een nieuwe hé”.

“Gestorven in mijn armen”

De opmerking zorgde gisteren voor heel wat ophef op facebook, nadat een bericht van Nikita tientallen keren gedeeld werd. “Hij is zonder remmen, zonder uit te wijken, en zonder te vertragen dwars over mijn puppy zijn rugje gereden. Ukkie werd onder het voorwiel getrokken en dwars overreden door het achterwiel. Hij is in een fractie van seconden gestorven in mijn armen. Hij snakte al naar adem toen ik hem optilde. Hij keek me nog even aan toen ik zijn naam herhaaldelijk toeschreeuwde. Vervolgens zag ik zijn oogjes doven. Ik heb daar nog meer dan een half uur op mijn knieën op de grond gezeten met mijn pupje in mijn armen”, vertelde Nikita op haar profiel.

Ophef

De reacties op de sociale sites bleven niet uit. Het werd zelfs zo erg dat Nikita tegen de avond opriep om de heisa te stoppen. “Verdriet om Ukkie is geen reden om elkaar als kleine kinderen te gaan uitmaken”. De wielertoeristen in het algemeen kregen er flink van langs, maar ook Nikita zelf kreeg verwijten naar het hoofd geslingerd. “Er kwamen zelfs bedreigingen aan te pas. Sommigen gaven zich uit als mijn mama en zeiden dat ik ziekelijk was en het om een verzonnen verhaal ging”, betreurt Nikita. De Oostendse zou gisterenavond naar de politie stappen.

Het is het tweede incident met een wielertoerist op het jaagpad in Snaaskerke op korte tijd. Tien dagen geleden werd een veetienjarig meisje zo’n honderd meter verder omver gereden door een roekeloze wielertoerist. Het meisje liep toen onder andere een gebroken schouderbeen op.

(DJ / foto DJ)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier