Wielerauteur Patrick Cornillie uit Lichtervelde opnieuw getroffen door Geelzucht

Patrick Cornillie (Foto a-RN) © KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Geelzucht, zo heet het team van vijf dichters met een groot wielerhart dat dagelijks poëtisch verslag zal uitbrengen van de Tour de France. Eén van hen komt uit onze provincie: Patrick Cornillie uit Lichtervelde. Eén van hen post elke avond het gedicht van de dag op geelzucht.wordpress.com

Net als in 2010 brengen de dichters opnieuw dagelijks poëtisch verslag uit over de Tour-esbattementen van coureurs, waterdragers en volgers. De ritten en de rustdagen werden alvast over de dichters verdeeld. Zo weet elke dichter exact wanneer hij of zij in topvorm moet zijn. Bij de achtste rit, van Aigurande naar Super Besse, heeft het vijfkoppige dichtersteam iets speciaals in petto. Op zaterdag 9 juli 2011 volgt Geelzucht tijdens het Roes-Festival de rechtstreekse televisiereportage in het Roeselaarse Wielermuseum om er collectief aan een Tourgedicht te schrijven. De toeschouwers die de rit samen met de dichters op groot scherm komen volgen, zullen daar ook bij betrokken worden.

Wielerdier

Patrick Cornillie is geen onbekende voor deze krant. Hij was vele jaren betrokken bij de Krant van West-Vlaanderen en De Weekbode Torhout, als editieredacteur en als schrijvende medewerker. Intussen heeft hij al enkele boeken over wielrennen op zijn conto en is hij overal aan en bij waar de over het asfalt zoevende tubes in proza of poëzie kunnen worden vertaald.

In boekvorm

Een selectie uit de Geelzucht)gedichten van de editie 2010 verscheen kort nadien in boekvorm. Ook voor de komende editie staat aan het eind van de Tour zoiets gepland.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier