Wie wint de persprijs van Roeselaarse Perskring?

Redactie KW

Voor het derde jaar op rij reikt de Roeselaarse perskring een prijs uit. Die gaat naar een persoon of vereniging die de naam en faam van de stad in het voorbije jaar heeft uitgedragen.

Na Belinda Eelbode in 2007 en Isidoor Goddeeris in 2008 zoeken de journalisten, persfotografen en reporters van onze stad dit jaar dus weer een verdienstelijke winnaar die de stad in het voorbije jaar op de kaart heeft gezet. En daarvoor zijn drie genomineerden uitgekozen. De eerste in het rijtje is Patrick Maselis, zaakvoerder van onder meer Poco Loco en Maselis, maar dit jaar ook in the picture als voorzitter van de internationale en exclusieve prinselijke postzegelclub van Monaco. Een opmerkelijke en grootse prestatie, met iets dat in wezen erg eenvoudig is. Daarnaast is ook het Gardeboecomité genomineerd en daarmee meteen ook De Link in Oekene. Het comitzorgde er voor dat de ‘kleine’ deelgemeente Oekene letterlijk in beweging kwam en overal geraakte, door ze met een busje naar alle lokale evenementen in Roeselare en omstreken te brengen, maar ook door Dorp op Stap te winnen en zo een klassiek concert in Brussel bij te wonen. En tenslotte is ook de

Close 2 genomineerden, de innovatieve uitvinding van Gaspar Cornette, Dirk Rosiers en uitwissel-Roeselarenaar Nico Mattan. Zij haalden vlotjes de finale van het één-programma De Bedenkers en wisten hun geniale vondst, ook al wonnen ze niet, letterlijk figuurlijk goed te verkopen.

Het zijn drie heel verschillende genomineerden, maar elk verdienstelijk in hun sector. De winnaar van de persprijs gaat op de openingsavond van de Batjes, op vrijdag 26 juni, sowieso naar huis met een uniek kunstwerk, ook dat is een traditie. Het werk wordt dit jaar speciaal voor de persprijs 2009 vervaardigd door kunstenaar Jimmy Huys, ook al bekend als de huiskunstenaar van Kloen.

En wie er wint, dat hangt ook weer van jullie af. Een deel van de stemmen wordt uiteraard bepaald door de leden van de perskring zelf, maar ook het publiek kan immers zijn stem laten gelden. Dat kan op de website van de perskring, waar een eenvoudige muisklik volstaat om je stem te laten gelden. Dat kan nog t.e.m. 14 juni. Op diezelfde website kan je bovendien ook nog altijd je persberichten on line doorsturen.(FV)

http://www.perskringroeselare.be

Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare) van 5 juni 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier