Weverij LDC verhuist van Oudenbos naar site Concordia Textiles in Waregem

Redactie KW

Na de veredelingsactiviteiten van textielbedrijf UCO-LDC in december verhuist nu ook de weverij uit Oudenbos bij Lokeren naar de site in Waregem van Concordia Textiles. Dat voornemen liet de directie van Concordia Textiles vrijdag aan de ondernemingsraad weten. De 63 arbeiders en drie bedienden van LDC zouden binnen de structuren van Concordia Textiles kunnen worden geïntegreerd en krijgen de kans naar Waregem mee te verhuizen. Eind november nam Concordia Textiles UCO-LDC over.

UCO-LDC, die tot voor de overname vestigingen in Oudenbos en Gent had, produceert synthetische weefsels. Eind november 2008 kwam het met Concordia Textiles tot een principe-akkoord om de activiteiten samen te voegen. Bedoeling was de veredeling van Gent naar Waregem over te brengen en dat gebeurde ondertussen ook. Elf werknemers konden in Waregem opnieuw aan de slag. Na een eerste analyse was beslist dat de performante en kwaliteitsvolle weverij in Oudenbos kon behouden worden.

Kritisch element was wel de jarenlange lage tewerkstellingsgraad van zo’n 50%. De verdere verzwakking van de economische activiteit in het eerste kwartaal van 2009 en het verder stijgende capaciteitsoverschot en werkloosheidsniveau in Oudenbos noodzaakt de directie nu om ook de weverij naar de Flanders Fieldweg over te brengen. Dat moet e vaste kosten drukken. Volgende week starten de onderhandelingen tussen directie en
vakbonden.

De totale groep heeft een omzet van 60 miljoen euro en stelt zo’n 350 personeelsleden tewerk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier