Weverij Bulckaert wil deuren sluiten

Redactie KW

Weverij Bulckaert, met vestigingen in Waregem en Harelbeke, wil de deuren sluiten. Dat heeft de directie aan de vakbonden meegedeeld. Bij de producent en ontwerper van geweven, afgepaste tapijten, vooral in imitatiezijde, werken nog 43 personeelsleden.

De grote concurrentie in haar voornaamste afzetmarkten in het Verre Oosten en de economische crisis doen de firma de das om.

Weverij Bulckaert werd opgericht in 1955. De hoofd- en productiezetel is gevestigd langs de Wagenaarstraat in Beveren-Leie bij Waregem; langs de Gentsesteenweg in Harelbeke gebeurt afwerking, stockage en verzending. Sinds jaren was de firma één van de belangrijkste exporteurs naar Japan.

“De aanhoudende verliezen, belangrijke omzetdaling, vooral na het verlof, de zwakke dollar, en de sterke concurrentie van staatsgesteunde textielbedrijven in China en Indië zorgen er voor dat we in een vrijwillige vereffening de enige oplossing zien”, aldus zaakvoerder Henk Bulckaert.

“Er zal getracht worden alle verplichtingen naar leveranciers en personeel na te komen om daarna op een elegante manier de deuren dicht te doen en in vereffening te gaan. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier