Wever en Ducré uit Roeselare wil bescherming tegen schuldeisers

Redactie KW

Het Roeselaarse bedrijf Wever en Ducré, gespecialiseerd in verlichtingsarmaturen, vraagt bij de Kortrijkse rechtbank van koophandel bescherming tegen zijn schuldeisers. Het bedrijf kampt al een tijdje met geldproblemen en hoopt hiermee een faillissement te ontlopen. Bij de hele groep waarvan Wever en Ducré deelvan uitmaakt, werkt een hondertal mensen.

Wever en Ducré uit Roeselare ontwerpt verlichtingsarmaturen en mikt daarbij vooral op de duurdere designmarkt. Enkele jaren geleden kwam het bedrijf voor 53 procent in handen van KBC private equity, een durfinvesteringsvennootschap. Tegenwoordig maakt Wever en Ducré deel uit van de verlichtingsgroep 2be Delighted, samen met de zusterfirma’s Dark en Limis. Maar er zijn al een tijdje geldproblemen. Daarbij komt dat de verlichtingsmarkt zich maar moeilijk herstelt na de crisis van de voorbije jaren.

Morgen buigt de rechtbank van Koophandel in Kortrijk zich dan over de vraag van 2be Lighted om zich te beschermen tegen schuldeisers. Dat kan maximum 6 maanden, waardoor een faillissement voorlopig afgewend zou zijn. Bij de verlichtingsgroep uit Roeselare werken zo’n zestig bedienden en een veertigtal arbeiders. Het bedrijf is wereldwijd actief in een 60-tal landen.

Bekijk hier de reportage

(LD)

Meer in het WTV-nieuws vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier