Wevelgemnaar wou zijn tienerdochter werkelijk doodfolteren

Redactie KW

De Wevelgemse Marokkaan Ahmed L. had wel degelijk de bedoeling zijn tienerdochter dood te folteren omdat ze halsstarrig weigerde te verklappen waar haar moeder naartoe was gevlucht.

Het plan van Admed L. (60), vader van vier kinderen, blijkt uit het moorddossier, dat rijp is voor het West-Vlaamse assisenhof.

Partnergeweld

De vrouw verliet na vernederingen en partnergeweld de echtelijke woning en dook onder in een vrouwentehuis. Enkel de dochter (17) onderhield nog contact met haar moeder.

Twee jaar geleden op vrijdag 9 september haalde Admed L. na zijn dagtaak bij de groendienst van Wevelgem zijn kinderen van school af. Hij sloot hen op in de loods (foto) achter hun huis. Daar bond hij zijn dochter op haar rug vast en martelde haar gruwelijk. Zo wou hij het meisje het onderduikadres van de moeder ontfutselen. Dat vertikte het slachtoffer.

Minderjarige zonen

Zijn drie minderjarige zonen ondergingen het afschuwelijk tafereel en deelden eveneens in de klappen. De vader liet zijn dochter voor dood achter onder een stapel kartonnen. Het slachtoffer overleefde als bij wonder.

Ahmed L. moet zich vanaf maandag 25 november verantwoorden voor het assisenhof wegens poging tot moord – met voorbedachte rade -, foltering en onmenselijke behandeling om inlichtingen in te winnen.

(JPT)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Leie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier