Wevelgem voert discussie over weghouden langparkeerders van de centrumparkings

Redactie KW

Op vraag van Groen wil schepen van mobiliteit Marie De Clerck de winst die de gemeente op de foutparkeerders maakt, investeren in verkeersveilige ingrepen in de gemeente.

Vorig jaar kostte het controleren van de blauwe zones in Wevelgem de gemeente 40.450 euro met een return van 54.651 euro. Een uitbreiding van de blauwe zones naar alle centrumparkings zoals raadslid Hendrik Vanhaverbeke namen N-VA voorstelt, ziet schepen De Clerck dan weer niet zo zitten. N-VA wil op die manier de langparkeerders weghouden uit het centrum van de gemeente. “

Wevelgem telt 106 plaatsen blauwe zone zonder bewonerskaart, 348 plaatsen met bewonerskaart en 19 plaatsen enkel bewonerskaart. De controles gebeuren drie keer per week en een keer per maand wordt er ook op zaterdag gecontroleerd.

De blauwe zone geldt van maandag tot zaterdag van 9 tot 18 uur. Naast de vaste vergoeding krijgt de firma die de controles uitvoert ook nog 25 procent van de geïnde gelden.” De discussie over het invoeren van blauwe zone op de parkings in de Lauwestraat of op de Guldenbergparking of aan het zwembad zal in de gemeenteraadscommissie over het beleidsplan verder gezet worden.

(CR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier