Wetsdokter in assisenzaak Cuypers : “Alle weke delen van de hals doorgesneden”

© BELGA
Redactie KW

Dokter Jan Bolt vertelde dat de beschuldigde op 18 maart 2011 in Diksmuide alle vitale delen van de hals van zijn echtgenote Erika Spaan (48) doorsneed.

De Diestenaar ging als een wildeman tekeer met zijn messen, dat blijkt uit de verwondingen bij het slachtoffer. Erika Spaan had in totaal 40 letsels, maar het grootste letsel was een snee van 28 centimeter in de hals. “Dat was een grote gapende wonde, waarbij alle weke delen van de hals waren doorgesneden. Ook de luchtpijp lag volledig open”, getuigde dokter Bolt. Het slachtoffer stierf uiteindelijk doordat er lucht via de doorgesneden aders in haar hart terechtkwam.

Afweerletsels op de linkerhand

De wetsdokter stelde ook vast dat Spaan duidelijke afweerletsels het op haar linkerhand. Nochtans beweert de beschuldigde zich niet te herinneren dat zijn echtgenote zich nog verweerd heeft. Cuypers houdt ook vol dat hij slechts één mes gebruikt heeft, terwijl dokter Bolt verwondingen aantrof die wijzen op het gebruik van twee verschillende messen.

Geen antidepressiva

Toxicoloog Jan Cordonnier vond in het lichaam van zowel de beschuldigde als het slachtoffer geen sporen van alcohol- of druggebruik. Verder wees er bij Cuypers, die zelfmoordneigingen had, ook niets op het gebruik van antidepressiva. De volgende getuigen zijn de psychologen en psychiaters die de beschuldigde onderzocht hebben.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier