Wetenschapsweek in West-Vlaanderen

Redactie KW

Op verschillende plaatsen in de provincie kunnen leerlingen van het middelbaar onderwijs deze week kennis maken met wetenschap in al haar facetten. Tijdens de Vlaamse wetenschapsweek zetten ondermeer hogescholen en universiteiten hun deuren open. In de Hogeschool West-Vlaanderen, campus Simon Stevin in Brugge, konden leerlingen met behulp van de nieuwste snufjes op vlak van bio-informatica een in scène gezette moord oplossen.

Een filmpje van de Hogeschool West-Vlaanderen, in het voetspoor van de populaire misdaadserie CSI Miami: Een man is vermoord. En de leerlingen die deelnemen aan de wetenschapsweek moeten een verdachte vloeistof onderzoeken. Merkwaardig genoeg niet in een klassiek labo, maar van achter een computer. De school wil de troeven van bio-informatica in de verf zetten.

Het klassieke labo-onderzoek en bio-informatica vullen elkaar natuurlijk aan. Maar sommige klussen waar laboranten 2 dagen voor nodig hebben, kan een computer in slechts een uur klaren. Deze leerlingen van het VABI in Roeselare zijn ervan onder de indruk.

De school geeft ook toe dat het echte bio-informatica-onderzoek iets minder spectaculair is dan dat series als CSI Miami ons wel willen doen geloven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier