Westtoer : “Zomer was een grand-cru voor het kusttoerisme”

Redactie KW

Dat de afgelopen zomer een uitstekende zaak was voor het kusttoerisme wisten wij al, maar nu bevestigt Westtoer dat ook met concrete cijfers.

In vergelijking met 2012 kwamen er 5% meer dagtoeristen naar zee. De meeste onder hen namen daarvoor de wagen, maar het aantal mensen dat de trein nam duidelijk een grote groei (+14%). Op een topdag mocht de kust niet minder dan 230.000 dagjesmensen verwelkomen.

Verblijfstoerisme

Ook de hotels registreerden 9% meer overnachtingen. De gemiddelde kamerbezetting in hotels haalde in augustus een niveau van 88%. Voor wat de verhuur van vakantiewoningen betreft is er een groei van 3% voor de maand augustus. Maar door het slechte weer in het voorjaar kende juli dan weer een dip (-8%). Vakantieparken, campings en jeugdlogies deden het allemaal beter dan in dezelfde periode vorig jaar.

Attracties en musea

Het hoeft niemand te verwonderen dat indoorattracties en musea aan de kust deze zomer minder bezoekers ontvingen In -25 % juli en -19 augustus. Het mooie weer speelde dan weer in het voordeel van buitenattracties.

(A.D.)

Meer vanavond op Focus vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier